Vicent Gisbert (RV-pve), entrevistat per Canal 9, al començament de la campanya electoral a la ciutat de Xàtiva.

"Xàtiva ha estat un referent valencià en els últims tres-cents anys de la nostra història. Més de sis mil valencians moriren dessangnats i desbudellats als camps d'Almansa, defensant les nostres llibertats i identitats i no content amb la sanguinària desfeta, el Borbó va socarrimar aquesta ciutat, amb tots els seus pobletans (xiquets, dones i gent gran), com un escarment i exibició de poder. Des d'aleshores, el poble valencià ha estat sotmés, expoliat, i assimilat a la corona d'Espanya, furtant-nos les llibertats, la identitat, els Furs i fins el sistema productiu agrari, industrial i terciari, deixant nu de competències i de poder polític, al poble valencià. És per això que ara i ací, la coalició "PER LA REPÚBLICA VALENCIANA" (que formen els partits Esquerra Nacionalista Valenciana, Estat Valencià i República Valenciana-partit valencianista europeu), ha encetat la campanya electoral per a les eleccions del 9 de març, iniciant un camí que a llarg termini, acabe amb la proclamació de la República Valenciana".

La pregunta (Canal 9): Quin és el vostre projecte?

La resposta (V.Gisbert):  "El lema de campanya ho diu ben clar: Cal obrir un camí cap a la sobirania i per la República Valenciana. No volem entrar i formar part del joc polític dels partits dinàstics que signaren la Constitució del 78, la que cal derogar per canviar-la i formular la Constitució Valenciana Republicana. Com tampoc estem disposats a jugar amb els partits botiflers (PP-PSOE) que signaren l'Estatut de la vergonya en el 2003. El nostre projecte és sobiranista i republicà, mirant a Europa i obert a "possibles" confederacions amb els nostres pobles veíns, en la mesura que abasten la seua sobirania.

Tenim una primera cita amb les eleccions del 9 de març. Volem anar a Madid "a per les claus de nostra casa", però mirem més enllà, a les eleccions Europees i a les autonòmiques del 2011. El nostre projecte polític passa per recuperar les llibertats, la sobirania, la identitat i el poder polític del poble valencia. Ningún poder pot estar per damunt del poble valencià i volem estar en tots els centres de decisió, com a poble sobirà, en tot el marc internacional.

Convidem a tots els patriotes valencians sobiranistes i republicans a unir-se al nostre projecte i fer força per abastar els nostres objectius, per a bo i millor del poble valencià.

"PAÍS VALENCIÀ, LLIURE I SOBIRÀ". Demanem el vot per a la coalició electoral:

"PER LA REPÚBLICA VALENCIANA"