Butlletí

Si vols rebre per correu electrònic els articles de República Valenciana, apunta-t'hi

Nom


Correu electrònic
Vídeos

Pel canvi de règim votarem la coalició ENV-RV/PVE La proposta del Sobiranisme Valencià Republicà
> 3er Tren republicà, de Castelló a Oriola (1a part)
3er Tren republicà, de Castelló a Oriola (2a part)
Manifestació del 25 d'abril de 2010 PER LA SOBIRANIA VALENCIANA
Per la República Valenciana

Coalició per la República Valenciana

(1ra part) Víctor Baeta entrevistat per TELE ELX

(2na part) Víctor Baeta entrevistat per TELE ELX

Galeries de fotos

Manifestacions
Manifestacions

Més fotografies

Coalició per les republiques sobiranes a EuropaEnllaços valencianistes

Esquerra nacionalista valenciana

Constantí Llombart

País Valencià. lliure i sobiràEncarrega la teua bandera


Valoració de RV/PVE dels resultats del 20-D


diumenge, 27 desembre 2015, a les 12:21


El sobiranisme valencià republicà davant els resultats del 20-D
Reunida l’Executiva de República Valenciana/Partit Valencianiste Europeu (RV/PVE), formada per Ximo Cunyà (Coordinador i portaveu de RV/PVE), Josep Algarra, Josep Alamar i Víctor Baeta han valorat, des dels interessos del sobiranisme valencià republicà, els resultats de les eleccions a les Corts Generals de l’Estat espanyol del passat diumenge, 20 de desembre del 2015, aprovant el següent comunicat:

  1.  RV/PVE té com a prioritat en la seua acció política, per damunt de qualsevol altra, fer possible a l’actual Comunitat Valenciana, una majoria social d’identitat cívica valenciana republicana, que esdevinga majoritària al Parlament valencià perquè proclame, de manera legítima, democràtica i unilateral, l’Estat valencià del benestar, pose a referèndum la Constitució valenciana, per damunt la qual no pot haver-hi una altra i perquè la bandera de la República Valenciana onege a la seu de les Nacions Unides.
  2.  Sols els partits electoralment actius BLOC i ENV contemplen, en els seus estatuts, semblants objectius que els de RV/PVE. No obstant açò el BLOC els amaga i vol aparèixer, per a contrarestar el seu apolític ‘nacionalisme identitari’ com un partit que no posa en qüestió el statu quo de l’Estat espanyol, advocant en la seua acció política per un millor encaix amb ell i per un major autogovern per a la Comunitat Valenciana, mitjançant l’esperança de l’aprovació, per part de forasters, de sengles LOE (Llei Orgànica Espanyola) a les Corts espanyoles, per fer possible un millor encaix i un major autogovern.
  3.  Davant el triomf aclaparador en les darreres eleccions autonòmiques del 24 de maig de les formacions que confien assolir solucions dins de l’Estat espanyol, des de RV/PVE es va plantejar per a les Generals del 20-D, com un pas d’avanç dins de la nostra estratègia sobiranista, proposar la necessitat que tots els partits valencians aspiraren a tenir un grup propi al Parlament de Madrid per millor defensar els interessos dels valencians. El BLOC i ENV van coincidir en aquest objectiu. El BLOC, dins de la coalició estable de Compromís, es va presentar al costat de la formació estatal Podemos en una coalició valenciana amb el nom genèric de És el moment. Pel seu costat ENV es va presentar al costat dels Verds del País Valencià i del partit català ERC que a la Comunitat Valenciana es presenta baix la marca ERPV i que, segons indiquen també els seus estatuts, consideren el País Valencià com a part de la Nació catalana. Els tres partits, els dos valencians i el català, signaren la coalició valenciana: Ara País Valencià. El BLOC i ENV van aconseguir que les respectives coalicions, És el moment i Ara País Valencià, reivindicaren assolir un grup valencià a les Corts espanyoles. L’assoliment del grup valencià, per a cadascuna de les dos coalicions, plantejava una dificultat legal, per a constituir-se. L’article 23.2 del reglament de la cambra, no permet formar grups distints on apareguen membres d’un mateix partit, en aquest cas Podemos per la Coalició És el moment o ERC per la Coalició Ara País valencià. Per la nostra banda, RV/PVE, no ens vàrem presentar per les raons manifestades en el nostre anterior comunicat.
  4.  La diferència entre els resultats d’aquestes dues coalicions van ser abismal. La coalició És el moment va ser la segona força valenciana, darrera del PP, desplaçant per primera vegada el PSOE dels dos primers llocs. Va obtenir 671.071 vots de valencians que representaven el 25,09% amb 9 diputats (Alacant 22,24% amb 3 diputats; Castelló 24,12% amb una diputada; València 27,06% amb 5 diputats). Amb aquests resultats la coalició sobrepassava amb escreix les condicions per formar grup propi (5 diputats i el 15% en cada circumscripció). Ara resta en mans de la mesa del Congrés la interpretació del reglament. Compromís la força majoritària de la coalició amb Equo en la legislatura anterior, passava ara, amb Podemos, d’un a nou diputats. Per la seua banda la coalició Ara País Valencià va ser la candidatura número catorze a la Comunitat valenciana amb 2.487 vots que representaven el 0,09%, amb cap diputat (Alacant 606 vots, el 0,07% de la circumscripció; Castelló 412 vots amb el 0,13%; València 1.469 vots amb el 0,10%).
  5.  En aquestes eleccions estatals cal destacar que la coalició valenciana És el moment (671.071 vots i 9 diputats) s’ha situat la sexta estatal, per davant d’ERC (599.289 vots i 9 diputats) i de Democràcia i Llibertat (565.501 vots i 8 diputats), formacions que al contrari de la coalició valenciana, no poden, en principi, formar grup propi perquè en la circumscripció de Barcelona no han arribat al 15% necessari (14,48% i 13,25% respectivament).
  6.  Cal deixar clar que malgrat en els mitjans Podemos apareix amb 69 diputats, aquest partit d’àmbit estatal s’ha presentat el 20-D en quatre grups distints, com queda reflectit en els resultats oficials del Ministeri del Interior: a Catalunya dins la Coalició En comú amb 12 diputats; al País Valencià dins la Coalició És el moment amb 9 diputats, a Galícia En Marea amb 6 diputats i a la resta de l’Estat s`han presentat a soles, obtenint 42 diputats (Els 69 mediàtics ixen de sumar les quatre candidatures 42+12+9+6). L’acord entre Podemos d’una part i els catalans, els valencians i els gallecs, d’altra, està basat en la formació de grups propis català, valencià i gallec, a canvi de suport a la investidura del candidat que Podemos puga decidir tindre en el seu moment. En la coalició valenciana És el moment, dels 9 diputats valencians, 4 són de Podemos. RV/PVE espera que la Mesa del Congrés resolga favorablement la demanda de grup valencià propi i la prova del cotó serà que Baldoví aparega en la llista de representants dels grups, que el president del Congrés lliure el 13 de gener al Borbó, per a ser cridats a consultes.
  7.  Amb aquests resultats RV/PVE valora com encertada la decisió presa per la direcció del BLOC, al pactar, cara al 20-D, amb Podemos. la coalició És el moment i per haver evitat el trencament de la coalició estable Compromís que, cal recordar, forma part del Govern valencià, després de dècades de poder del PPCV, pel suport dels valencians de Podemos, facilitant a Compromís la governabilitat. Amb aquests resultats optem a les majors avantatges de visualització valenciana a l’Estat i de representativitat i governabilitat a la Comunitat i hem fugit dels desavantatges que s’hagueren produït d’haver quallat l’aventura prepolítica, en una lectura benvolent, de la proposta de ‘nosaltres sols’. RV/PVE considera que aquesta estratègia de la direcció del BLOC va en la línia del sobiranisme valencià republicà per configurar, d’Oriola a Vinaròs, una majoria d’identitat social valenciana republicana per a assolir el poder i deixar en un segon pla, o anar desplaçant de l’acció política del valencianisme polític, al valencianisme cultural identitari. El BLOC, entenem des de RV/PVE i en la línia del sobiranisme valencià republicà, és, ha de ser, una organització estrictament política amb l’objectiu d’assolir el poder polític per a la defensa del interessos econòmics, socials i culturals de tots els valencians i no una organització ‘nacionalista’ subsidiària dels partits espanyols, coneguda i benvolguda per ells per exercir una ‘acció cultural-identitària’ sense més ambicions.
  8.  El BLOC que ve de lluny ha d’anar molt més lluny. En la línia del sobiranisme valencià republicà que marquen els seus estatuts, l’acció política de la seua direcció ha aconseguit unir en els darrers anys a més valencians, conformant la coalició Compromís i, darrerament, amb una política unitària i no excloent amb valencians adscrits a noves corrents emergents presents en el Parlament valencià, els ha portat a tenir la Vicepresidència de la Generalitat, la Presidència del Parlament valencià, ser la segona força del País i fer visibles als valencians arreu l’Estat.
  9.  En el camí cap a la sobirania política valenciana, cap a l’Estat valencià, cap a la República Valenciana, objectius hui fora de tota expectativa, des de RV/PVE, ara en l’actual situació, fem nostres les paraules de la dirigent política de Compromís Àgueda Micó:
            “Ara, els i les valencianistes ens trobem davant l’obligació d’administrar amb responsabilitat i encert este resultat. Hem valencianitzat la campanya i hem de      valencianitzar el resultat. No des del conformisme, sinó des de l’ambició de qui anhela encara més canvis, més polítiques per a les persones, més decisions valentes per superar unes dècades fosques, més força per aconseguir un tracte just del govern central i més energia per construir un futur de sobirania pel País Valencià.” 
            
            Entenent els termes “valencianitzat” i “valencianitzar” en la seua adscripció política.

País Valencià, d’Oriola a Vinaròs, 23 de desembre 2015© 2008 República Valenciana - Avís legal - Contacte
Accedeix al web antic