Butlletí

Si vols rebre per correu electrònic els articles de República Valenciana, apunta-t'hi

Nom


Correu electrònic
Vídeos

Pel canvi de règim votarem la coalició ENV-RV/PVE La proposta del Sobiranisme Valencià Republicà
> 3er Tren republicà, de Castelló a Oriola (1a part)
3er Tren republicà, de Castelló a Oriola (2a part)
Manifestació del 25 d'abril de 2010 PER LA SOBIRANIA VALENCIANA
Per la República Valenciana

Coalició per la República Valenciana

(1ra part) Víctor Baeta entrevistat per TELE ELX

(2na part) Víctor Baeta entrevistat per TELE ELX

Galeries de fotos

Manifestacions
Manifestacions

Més fotografies

Coalició per les republiques sobiranes a EuropaEnllaços valencianistes

Esquerra nacionalista valenciana

Constantí Llombart

País Valencià. lliure i sobiràEncarrega la teua bandera


-RV/PVE davant els resultats del 24M de les A-2015- PER LA UNIÓ DELS VALENCIANS EN DEFENSA DELS SEUS INTERESSOS


dilluns, 08 juny 2015, a les 06:12


REPÚBLICA VALENCIANA / PARTIT VALENCIANISTA EUROPEU
correu@republicavalenciana.org Apartat 12096–46020 València.

-RV/PVE davant els resultats del 24M de les A-2015-
PER LA UNIÓ DELS VALENCIANS EN DEFENSA DELS SEUS INTERESSOS

1. República Valenciana/ Partit Valencianista Europeu (RV/PVE) té com prioritat en la seua acció política fer possible a la Comunitat Valenciana (CV) una majoria social, del poble valencià, que es reflectisca majoritària al Parlament valencià per a proclamar de manera legítima, democràtica i unilateral l’Estat valencià del benestar i perquè la bandera de la República Valenciana onege a la seu de les Nacions Unides.

2. RV/PVE es va presentar a les darreres eleccions autonòmiques coalitzat amb ENV i Centro Moderado dins de la coalició JUNTS. Sense pressupost ni accés als mitjans de comunicació, amb la potenciació per part del règim instaurat en 1978 de nous partits creats per regenerar la deteriorada segona restauració monàrquica i amb un afermat vot útil per la higiènica necessitat de foragitar al PPCV, els resultats de JUNTS han estat testimonials: 272 vots (0,09%) a la província Castelló, 552 (0,07%) a la d’Alacant i 636 (0,05%) a la de València, que fan un total de 1.460 vots (0,06%) a la Comunitat Valenciana.

3. A la CV amb un cens de 3,5 milions, s’han abstingut un milió de valencians i han votat 2,5 milions, dels quals:
653.186 (27%) valencians ho han fet pel PPCV, obtenint 31 diputats.
505.186 (21%) valencians ho han fet pel PSOE, obtenint 23 diputats.
452.654 (19%) valencians ho han fet per Compromís, amb 19 diputats.
306.396 (13%) valencians ho han fet per Ciudadanos, amb 13 diputats.
279.596 (11%) valencians ho han fet per Podemos, obtenint 13 diputats.
106.047 (4,4%) valencians ho han fet per EUPV-ERPV, sense diputats al no superar el 5%.
117.110 (4,8%) valencians ho han fet a diverses opcions que van des del 1’2% de UPyD fins al 0,02% del MSR.

4. Llavors dels 2,5 milions de valencians que han votat, 2,2 milions (91%) estan representats al parlament i sols el 9%, malgrat haver participat, no estan representats. I si ens referim als 3,5 milions del cens amb possibilitat de votar, els valencians representats al parlament valencià són el 63%

5. Des de RV/PVE considerem que aquests resultats, en les condicions colonials normals de saqueig als valencians des de 1707 per part de l’Estat espanyol i d’aguda crisi econòmica, són un èxit per al regim de 1978, dissenyat pel franquisme amb la col•laboració en el seu moment de González (PSOE), Carrillo (PCE) i Pujol (CiU).
Després de trenta-sis anys, de la crisi successòria i del deteriorament dels partits dinàstics, la segona restauració monàrquica aconsegueix, a la Comunitat Valenciana, recuperar als desafectes del PPCV, amb Ciudadanos, i als del PSOE, amb Compromís i Podemos, i els recupera per a quatre anys més al parlament regional on l'esquerra espanyola (PSOE, Compromís i Podemos) subsumeix el valencianisme polític de l'antic BLOC.
En conseqüència el regim neo franquista de sobirania limitada del 78 (article 99 de la Constitució) es consolida i el valencianisme polític de l’antic BLOC, s’abandona en mans d’aquesta esquerra espanyola triomfadora que utilitza amb eficàcia l’ham de la defensa del nacionalisme cultural valencià de matriu identitària catalana, una esquerra espanyola que els predica l’esperança d’una Espanya plural que ha de venir i que fins i tot els facilitarà el seu somni d’uns Països Catalans units, això sí dins de la seua Espanya federal.

6. El triomf del ‘sistema dinàstic’ s’arrodoneix amb el fracàs induït d’EUPV i UPyD. Dues forces que, malgrat la seua adscripció estatalista de caixa única, la seua acció política estava mancada de control pels poders fàctics, fet que per lliure han estat conseqüents les dos, passant de les paraules als fets, amb les denúncies a la banca i altres casos de corrupció. A més en el cas d’EUPV-IU amb una tèbia proposta de procés constituent on públicament ha estat la única força espanyola en defensar sense ambigüitats el dret d’autodeterminació o ‘dret a decidir’ dels catalans (dret democràtic, no sobiranista), i això per damunt de la defensa de la república espanyola, reivindicació la qual els manca un full de ruta per assolir-la.

7. RV/PVE considera que per higiene democràtica el PPCV havia de deixar de controlar els endeutats pressupostos d’aquest govern de la senyoreta Pepis, com és aquesta institució colonial de l’Estat espanyol anomenada Generalitat (LOE 5/1982). Amb tot la veritable acció política que ens hauria fet avançar en la superació de les mancances dels valencians, no era la lluita de ‘tots contra el PPCV’ sinó la denúncia del saqueig que fa l’Estat espanyol a la Comunitat Valenciana . Som la única comunitat que estan per baix de la mitja del PIB per càpita tenim la balança fiscal negativa. A vegades hem sospitat que el soroll per la ‘gran-corrupció-valenciana’ del PPCV, acceptada i publicitada fins i tot pel PP de Madrid, podria ser una cortina de fum per tapar el saqueig de l’Estat espanyol als valencians. Aquesta estratègia espanyola ens vindria a dir “la causa del mal dels valencians, és la corrupció, allò que han ‘robat’ els del PPCV, aquesta és la raó d’allò que us ha portat a aquesta situació de misèria”. Però nosaltres diem. Per molt que hagen robat, (al final veurem en que queda tot, que diuen els jutges i quines sentències en ferm es practicaran), moltíssim més ens roba i saqueja l’Estat espanyol.

8. Malgrat que en la propaganda electoral la ‘corrupció’ ha sigut el tema predominant i ha tingut moltíssima més cobertura que la denúncia del ‘saqueig’, el cert és que el tema del finançament ha estat en tots els programes electorals. Amagat però ha estat. La totalitat dels partits polítics valencians plantegen la reivindicació d’un millor finançament amb la confiança que la bonhomia de l’Estat espanyol ho solucionarà. Pensen que una altra Espanya és possible.

I això ens porta a RV/PVE a fer la següents reflexions/propostes:
a) La contradicció principal, la que en la seua resolució ens ha de donar el major avanç per a superar les mancances de la nostra societat, en aquests moments no és, com s’ha plantejat en les eleccions, la confrontació esquerra versus dreta per gestionar uns recursos inexistents i un deute impressionant. La contradicció principal a resoldre és la que enfronta a la Comunitat Valenciana amb l’Estat espanyol, la contradicció que enfronta a l’ofegada economia productiva valenciana front a l’imperant economia especulativa i espoliadora espanyola. I d’això tots els partits valencians des del PPCV fins a Compromís i les organitzacions empresarials i sindicals valencianes, són conscients.
b) RV/PVE no confia en la bonhomia de l’Estat espanyol per a resoldre el problema del finançament, saqueig per a nosaltres. Però fet que la totalitat del partits valencians parlamentaris sí que confien, proposem que si no es possible un govern de concentració nacional valencià per, unitàriament a una sola veu els valencians, negociar amb el govern de l’Estat, sí com és evident això no és possible, en aquest context RV/PVE donaria suport a un govern presidit per Ximo Puig el qual ha plantejat que: “...la situació de la Comunitat Valenciana amb 40.000 milions de deute precisa de fer acords més enllà del propi govern...” i aquests acords els entenem, des de RV/PVE, també amb el partit més votat, el PPCV que sumat a Ciudadanos, sumen més que PSOE i Compromis, acords més enllà del Govern per portar els valencians una política unitària envers l’Estat espanyol sobre el tema del finançament, ara amb un govern del PP, demà tal vegada amb un altre.
c) RV/PVE demana rapidesa als partits per posar-se d’acord i elegir quan abans el Govern valencià per posar-se a treballar en la direcció esmentada per Ximo Puig i anar buidant o anar prenen nota a on rauen les solucions o problemes al finançament dels valencians.
d) Per portar aquesta política unitària envers l’Estat i posar en peu als valencians al costat dels seus representants que reivindiquen un altre finançament, caldrà un òrgan de comunicació i informació, d’Oriola a Vinaròs, potent, plural i valencià. Des de RV/PVE instem a obrir quan abans RTVV i Canal 9. Un Canal 9 obert i democràtic on tinguen veu a més dels partits del Govern, els de l’oposició institucional i, també, l’extraparlamentària. Un Canal 9 auster però digne. Un Canal 9 reflex de totes les iniciatives socials, culturals, lúdiques, esportives del poble valencià. Un Canal 9 que coadjuve a potenciar la llengua valenciana,

9. Finalment des de RV/PVE alertem als partits que conformaran Govern que els llocs de treball encomanats a dit, més de 1200, que generarà la Generalitat no siguen motiu per neutralitzar una acció política decidida en defensa del interessos dels valencians. Uns llocs de treball públics que responguen més al cor d’allò defensat i no al conservadorisme funcionarial de l’estómac o preocupats per pagar les hipoteques personals que les noves expectatives els permeten generar.

País Valencià, d’Oriola a Vinaròs, 31 de maig 2015

Assemblea de República Valenciana / Partit Valencianista Europeu
© 2008 República Valenciana - Avís legal - Contacte
Accedeix al web antic