Butlletí

Si vols rebre per correu electrònic els articles de República Valenciana, apunta-t'hi

Nom


Correu electrònic


Vídeos

Pel canvi de règim votarem la coalició ENV-RV/PVE La proposta del Sobiranisme Valencià Republicà
> 3er Tren republicà, de Castelló a Oriola (1a part)
3er Tren republicà, de Castelló a Oriola (2a part)
Manifestació del 25 d'abril de 2010 PER LA SOBIRANIA VALENCIANA
Per la República Valenciana

Coalició per la República Valenciana

(1ra part) Víctor Baeta entrevistat per TELE ELX

(2na part) Víctor Baeta entrevistat per TELE ELX

Galeries de fotos

La bandera de la República Valenciana a les portes de la Generalitat valenciana
La bandera de la República Valenciana a les portes de la Generalitat valenciana

Més fotografiesCoalició per les republiques sobiranes a EuropaEnllaços valencianistes

Twitter

FacebookEsquerra nacionalista valenciana

Constantí Llombart

País Valencià. lliure i sobiràEncarrega la teua bandera


Comunicat de l'Executiva de RV/PVE davant el 20-D.


dijous, 17 desembre 2015, a les 06:17


RV/PVE davant el 20D

Reunida l’Executiva de República Valenciana /Partit Valencianiste Europeu (RV/PVE), formada per Ximo Cunyà (Coordinador i portaveu de RV/PVE), Josep Algarra, Josep Alamar i Víctor Baeta davant de les eleccions a les Corts Generals de l’Estat espanyol del proper diumenge, 20 de desembre del 2015, aproven el següent comunicat:

1.       RV/PVE és el partit impulsor del sobiranisme valencià republicà. Té com a prioritat en la seua acció política fer possible a l’actual Comunitat Valenciana, una majoria social, d’identitat cívica valenciana republicana, per a esdevindre majoritària al Parlament valencià, proclamar de manera legítima, democràtica i unilateral l’Estat valencià del benestar, posar a referèndum la Constitució valenciana, per damunt la qual no pot haver-hi una altra i perquè la bandera de la República Valenciana onege a la seu de les Nacions Unides.

2.       RV/PVE, des del 2008 s’ha presentat a tres eleccions: el 9 març del 2008, eleccions Generals amb la coalició ‘Per la República Valenciana’; el 22 de maig del 2011, eleccions autonòmiques amb la Coalició ENV-RV/PVE i el 24 de maig del 2015, eleccions autonòmiques amb la Coalició JUNTS. Els resultats en les tres eleccions han sigut testimonials, no passant del 0’06%.

3.       En les darreres eleccions autonòmiques, d’un cens de 3,5 milions de valencians, van votar 2,5 milions i d’estos 2,2 milions, el 91%, estan representats en les Corts valencianes: el 27% de valencians pel PPCV; el 21% pel PSPV; el 19% per la coalició Compromís; el 13%, per Ciudadanos i l’11% de valencians per Podemos. Cap d’estes formacions és sobiranista i totes confien en que un finançament just i el foment d’inversions en infraestructures, per assolir el benestar dels valencians, és possible aconseguir-los dins de l’Estat espanyol. Del 9% de valencians que es va quedar sense representació, sols el 0,06% va votar una opció que desconfia programàticament de l’Estat espanyol i planteja la sobirania política i econòmica valenciana, que va ser la nostra. Tota la resta, forces parlamentaries i extraparlamentàries dels partits i coalicions que es van presentar, confien en el statu quo territorial vigent.

4.       Davant d’aquests aclaparadors resultats en les Corts valencianes d'aquiescència al règim dinàstic restaurat el 22 juliol de 1969 i hereu directe del borbònic decret de Nueva Planta del 29 de juny de 1707, RV/PVE, sense amagar l’objectiu sobiraniste, va dissenyar una estratègia per a prioritzar, de manera unitària i dirigida a tots els residents d’Oriola a Vinaròs, la defensa dels interessos del conjunt dels valencians per damunt de diferències, divisions partidistes fomentades i teledirigides des de Madrid, d’estils caïnites i guerracivilistes, pràctiques polítiques de les que hauríem de fugir els valencians perquè ens divideixen i afebleixen davant l’Estat.

5.       Amb la mirada posada en les eleccions del 20-D, RV/PVE va proposar la necessitat que tots els partits valencians, des del PPCV fins a Podemos, aspiraren a tenir un grup propi al Parlament de Madrid per defensar els interessos dels valencians. En aquest sentit ens vàrem dirigir per escrit a les formacions més afins, les que signaren l’Acord del Botànic i també a EUPV, ENV i ERPV, per tal d’intentar anar tots units a Madrid.

6.       Sols ERPV i ENV varen contestar confirmant la necessitat d’assolir un grup propi a Madrid. Compromís no va contestar però un dels seus dirigents, Enric Morera, va començar a defensar públicament l’estratègia unitària d’anar tots junts, per assolir un grup parlamentari valencià a Madrid.

7.       Coneixedors que ERPV i ENV havien signat un Acord polític estratègic amb el que RV/PVE coincidia pel fet que era el mateix que la nostra organització havia signat el 29 de juny del 2009 amb ENV i sabedors també que estaven acordant una Coalició per presentar-se ensems el 20-D, ens vàrem de nou dirigir-nos per escrit a les dues formacions per tal d’incorporar-nos a l’Acord estratègic i a la futura Coalició. La resposta, inversemblant per a nosaltres, va ser el veto d’ERPV a la nostra incorporació. Buscant la racionalització del veto i analitzant el desenvolupament de l’acció política d’aquesta Coalició i les recents afirmacions pancatalanistes d’ERC, en l’actual campanya electoral, d’annexió del País Valencià al futur Estat català, poden arribar a acostar-nos al perquè d’aquest veto, però no deixen de ser, per la nostra part, simples especulacions.

8.            8.   RV/PVE entén que amb un 0,06% testimonial de suport electoral al sobiranisme valencià republicà, sense perspectives de trencar ara aquesta tendència, entre altres raons, per:

  • Estar subsumit el vot sobiranista dins de l’avanç sense precedents del valencianisme polític, formalment autonomista.
  • La possibilitat del valencianisme polític institucional, amb aliances amb formacions signants de l’Acord del Botànic, per a ser la primera força electoral valenciana.
  • La possibilitat per poder assolir, no sense dificultats legals però de facto, un important grup parlamentari valencià al parlament espanyol.

Entenem que davant d’aquests fets, ser força majoritària i assolir grup propi, que considerem històrics per al valencianisme polític, perquè obririen nous horitzons i sinèrgies per l’augment de l’autoestima dels valencians que ens reconeixeríem a nosaltres mateixos, per primera vegada, com a protagonistes i artífexs del nostre futur davant del terminal Estat imperial espanyol, diem que davant d’aquests fets i de la impossibilitat de participar en una coalició testimonial i de caire, més o menys, sobiranista, RV/PVE, en aquestes eleccions aconsella al votant sobiranista valencià republicà que done suport a aquella candidatura que, segons el criteri de cadascú, millor creen les condicions d’avanç cap a l’Estat valencià i la República Valenciana.

País Valencià, d’Oriola a Vinaròs, 17 de desembre 2015© 2008 República Valenciana - Avís legal - Contacte
Accedeix al web antic