Butlletí

Si vols rebre per correu electrònic els articles de República Valenciana, apunta-t'hi

Nom


Correu electrònic
Vídeos

Pel canvi de règim votarem la coalició ENV-RV/PVE La proposta del Sobiranisme Valencià Republicà
> 3er Tren republicà, de Castelló a Oriola (1a part)
3er Tren republicà, de Castelló a Oriola (2a part)
Manifestació del 25 d'abril de 2010 PER LA SOBIRANIA VALENCIANA
Per la República Valenciana

Coalició per la República Valenciana

(1ra part) Víctor Baeta entrevistat per TELE ELX

(2na part) Víctor Baeta entrevistat per TELE ELX

Galeries de fotos

Manifestacions
Manifestacions

Més fotografies

Coalició per les republiques sobiranes a EuropaEnllaços valencianistes

Esquerra nacionalista valenciana

Constantí Llombart

País Valencià. lliure i sobiràEncarrega la teua bandera


Per què República Valenciana – Partit Valencianiste Europeu es reivindica com ‘europeu’?


dilluns, 21 gener 2019, a les 09:40


Per què República Valenciana – Partit Valencianista Europeu es reivindica com ‘europeu’?

El terme Europa, com el de República, són dos etiquetes que alguns valencians contemplen amb prevenció.
Cert valencianisme acomplexat, conservador i fins i tot progressista, davant del predomini espanyol en defensa del republicanisme —concretat en la seua reivindicació de la III República espanyola—, opta per mostrar-se com aliè als ideals republicans i a la reivindicació republicana en la seua concreció territorial valenciana, com és la República Valenciana.

De la mateixa manera, també ens trobem amb cert esquerranisme, aquest ja sense distincions d’espanyol o valencià que, davant del predomini i acceptació per part dels estats de la Unió Europea del mode de producció capitalista —acceptació democràticament assolida—, opta, també de forma acomplexada, per mostrar-se aliè, quan no contrari, al concepte d’Europa.

És la política de l’estruç. Si l’etiqueta —Europa o República— no correspon al contingut volgut, llavors es prescindeix i es deixa que uns altres facen seu el producte.

Des de República Valenciana - Partit Valencianiste Europeu assumim les dues etiquetes, República i Europa,  per dotar-les de contingut i fer-les nostres —valencianes i universals de llibertat, igualtat i fraternitat— perquè esdevinguen majoritaris al País Valencià, a Europa i, des d’aquesta, al món.

Europa, des dels Urals a Gibraltar, és per a nosaltres, sobiranistes valencians republicans de República Valenciana - Partit Valencianiste Europeu, un projecte polític que, front a altres potències planetàries com USA o la Xina emergent, volem que contribuisca —amb fermesa i poder— en el concert mundial per assolir l’harmonia entre els pobles i el benestar de tots els essers humans del planeta. Els valencians, per cultura i història, som europeus i amb projecció mediterrània. Com a tals nosaltres, sobiranistes valencians republicans de República Valenciana - Partit Valencianista Europeu, ensems amb altres europeus i mediterranis, no renunciem configurar políticament a Europa i la Mediterrània en els ideals abans esmentats de llibertat, igualtat i fraternitat.

La nostra República Valenciana, d’Oriola a Vinaròs, la volem en un República Confederal Europea de Pobles Lliures, des dels Urals —sí, des dels Urals, perquè la volem forta— fins a Gibraltar.


Assemblea de República Valenciana - Partit Valencianiste Europeu, País Valencià, 19 juny 2010© 2008 República Valenciana - Avís legal - Contacte
Accedeix al web antic