Butlletí

Si vols rebre per correu electrònic els articles de República Valenciana, apunta-t'hi

Nom


Correu electrònic


Vídeos

Pel canvi de règim votarem la coalició ENV-RV/PVE La proposta del Sobiranisme Valencià Republicà
> 3er Tren republicà, de Castelló a Oriola (1a part)
3er Tren republicà, de Castelló a Oriola (2a part)
Manifestació del 25 d'abril de 2010 PER LA SOBIRANIA VALENCIANA
Per la República Valenciana

Coalició per la República Valenciana

(1ra part) Víctor Baeta entrevistat per TELE ELX

(2na part) Víctor Baeta entrevistat per TELE ELX

Galeries de fotos

1 de Maig 2010, pel carrer Sant Vicent a la ciutat de València
1 de Maig 2010, pel carrer Sant Vicent a la ciutat de València

Més fotografiesCoalició per les republiques sobiranes a EuropaEnllaços valencianistes

Twitter

FacebookEsquerra nacionalista valenciana

Constantí Llombart

País Valencià. lliure i sobiràEncarrega la teua bandera


Vicent Gisbert (RV-pve): “La Llei electoral espanyola té com objectiu assentar el bipartidisme dels dos partits dinàstics i espanyols: el PP i el PSOE”


divendres, 29 febrer 2008

Vicent Gisbert membre de República Valenciana- partit valencianista europeu i candidat al Senat per la coalició ‘PER LA REPÚBLICA VALENCIANA’ formada per Esquerra Nacionalista Valenciana, Estat Valencià i República Valenciana-partit valencianista europeu, per a les properes eleccions del 9 de març per la circumscripció electoral formada pels pobles i ciutats de les comarques de les Marines, del Comtat, de L’Alcoià, dels Vinalopó, de l’Alacantí i del Baix Segura, davant de la llei electoral espanyola ha manifestat:

“La Llei electoral espanyola és la llei menys proporcional de totes les que es diuen proporcionals com són les d’Alemanya, Bèlgica, Israel, Suïssa, Irlanda, Itàlia i té com objectiu assentar el bipartidisme dels dos partits dinàstics espanyols el PP i el PSOE, fomentant el vot útil. Només els països que les seues lleis electorals no pretenen ser-ho, com són USA, UK i França, són menys proporcionals.

La normativa produeix desajustes importants que devaluen la realitat electoral, invalidant el propi sistema representatiu. Un diputat d’una circumscripció gran com València no val els mateixos vots que un diputat d’una circumscripció xicoteta com Castelló, com tampoc val el mateix nombre de vots un diputat d’IU, del Partido Andalucista o del mateix BNV que un dels partits dinàstics espanyols, el PP i el PSOE.

Això de sufragi lliure i igual (article 68-1 CE), és mentida en la pràctica pel vot útil i la falta de proporcionalitat. La representació a qualsevol parlament ha de reflectir exactament el resultat de les urnes i de la diversitat dels ciutadans. Dissortadament no és així. La diferència entre la composició de les Cambres i allò que diuen les urnes, és massa gran i poc democràtic.

Com a republicans, des del meu partit, República Valenciana- partit valencianista europeu reivindiquem, fins i tot en els seus estatuts, augmentar la llibertat de vot mitjançant sistemes electorals més proporcionals i que reconeguen sempre el dret al vot transferible. L’Estat valencià que reivindiquem ha d’assegurar la democràcia participativa mitjançant, per exemple, les llistes obertes i els referèndums vinculants”.

I ha finalitzat dient: “El proper 9 de març cal obrir un camí per assolir un Estat valencià sobirà i representatiu de tots els seus ciutadans, votant ‘PER LA REPÚBLICA VALENCIANA”© 2008 República Valenciana - Avís legal - Contacte
Accedeix al web antic