Butlletí

Si vols rebre per correu electrònic els articles de República Valenciana, apunta-t'hi

Nom


Correu electrònic
Vídeos

Pel canvi de règim votarem la coalició ENV-RV/PVE La proposta del Sobiranisme Valencià Republicà
> 3er Tren republicà, de Castelló a Oriola (1a part)
3er Tren republicà, de Castelló a Oriola (2a part)
Manifestació del 25 d'abril de 2010 PER LA SOBIRANIA VALENCIANA
Per la República Valenciana

Coalició per la República Valenciana

(1ra part) Víctor Baeta entrevistat per TELE ELX

(2na part) Víctor Baeta entrevistat per TELE ELX

Galeries de fotos

Manifestacions
Manifestacions

Més fotografies

Coalició per les republiques sobiranes a EuropaEnllaços valencianistes

Esquerra nacionalista valenciana

Constantí Llombart

País Valencià. lliure i sobiràEncarrega la teua bandera


Vicent Bosch: En defensa de la llengua i el treball


divendres, 25 gener 2008

Vícent Bosch i Paús encapçalarà la llista al Congrés de la coalició ‘PER LA REPÚBLICA VALENCIANA’ per la circumscripció de les comarques del Nord del País Valencià. Regidor en dos legislatures (del 91 al 98) per la Unitat del Poble Valencià en el seu poble natal de l’Alcora en la comarca de l’Alcalatén, no ha dubtat ni un moment en ajudar a la novíssima coalició valencianista d’esquerres i republicana per posar-la en marxa i aportar la seua experiència al nou projecte. Els seus ideals: la defensa de la llengua i del treball són els eixos de la campanya que pensa impulsar amb la resta dels companys.

Al respecte Vicent Bosch ha manifestat:

“El treball i la llengua, que hem heretat dels nostres avantpassats, estan amenaçats. D’un costat la destrucció del teixit industrial i de l’agricultura substituït en les darreres dècades per un desenvolupament destructiu de la natura basat en la construcció sense mesura i en la indústria del cotxe arriba a un final, amb la crisi dels carburants, que com l’efecte del riu Iguaçú, d’uns anys d’aparent tranquil·litat de sobte esdevé la cascada que tot s’ho pot emportar. Hem estat dirigits per polítics que des de Madrid han estat al servei de les multinacionals i del gran capital. Els valencians, legislatura rere legislatura, hem posat en les seues mans els nostres recursos i el nostre territori que han dilapidat i destruït. I les direccions dels partits valencianistes s’han deixat portar per les regles del joc dictades des de Madrid, perdent tota capacitat de ser alternativa. Confie en la joventut valenciana d’esquerres amb plantejaments de ruptura democràtica perquè en els propers anys construir amb nosaltres, la gent de més edat, una autèntica alternativa sobiranista i d’esquerres al País Valencià”

Respecte a la llengua, Vicent Bosch va dir:

“De la mateixa manera que la codícia ─promoguda per lleis al servei del Capital multinacional dirigit des de Madrid i no al servei dels valencians─ han destruït el territori, també la llengua, el valencià, al no tenir un Estat propi que la defenga, està sotmesa a les lleis de la metròpoli, la Constitució i l’Estatut d’Autonomia, que la consideren com una llengua subalterna de l’espanyol. Tenim el dret a usar-la, no faltaria més! però ningú té l’obligació de conèixer-la. El coneixement de l’espanyol és obligatori, el del valencià, no. Som una colònia en que la llengua dels natius està per baix de la llengua dels ocupants i que els nostres polítics botiflers ho consenteixen. Un Estat propi, la República Valenciana, és la única solució per preservar a les generacions futures la llengua que ens han deixat els nostres avantpassats”© 2008 República Valenciana - Avís legal - Contacte
Accedeix al web antic