Butlletí

Si vols rebre per correu electrònic els articles de República Valenciana, apunta-t'hi

Nom


Correu electrònic
Vídeos

Pel canvi de règim votarem la coalició ENV-RV/PVE La proposta del Sobiranisme Valencià Republicà
> 3er Tren republicà, de Castelló a Oriola (1a part)
3er Tren republicà, de Castelló a Oriola (2a part)
Manifestació del 25 d'abril de 2010 PER LA SOBIRANIA VALENCIANA
Per la República Valenciana

Coalició per la República Valenciana

(1ra part) Víctor Baeta entrevistat per TELE ELX

(2na part) Víctor Baeta entrevistat per TELE ELX

Galeries de fotos

Banderes de la República Valenciana, onejant pels carrers de Castelló de la Plana
Banderes de la República Valenciana, onejant pels carrers de Castelló de la Plana

Més fotografies

Coalició per les republiques sobiranes a EuropaEnllaços valencianistes

Esquerra nacionalista valenciana

Constantí Llombart

País Valencià. lliure i sobiràEncarrega la teua bandera


JOSEP ALAMAR (RV-pve): “ La ‘voluntat’ de De La Vega perquè el corredor ferroviari mediterrani siga una ‘realitat’ desapareixerà a l’endemà del dia 9 de març”


diumenge, 17 febrer 2008


Josep Alamar, del partit República Valenciana - partit valencianista europeu, ─ coaligat amb Esquerra Nacionalista Valenciana i Estat Valencià en la coalició ‘PER LA REPÚBLICA VALENCIANA’ que es presenta a les properes eleccions del dia 9 de març ─, ha eixit al pas de les declaracions que la vicepresidenta del govern espanyol Mª Teresa Fernández de la Vega en les que ha mostrat ara la seua ‘voluntat perquè el projecte ferroviari de l’eix mediterrani siga una realitat’. Josep Alamar ha manifestat :

“La capacitat de voler ensarronar sense cap vergonya als valencians per part dels partits dinàstics PP i PSOE, amb seus centrals a Madrid, és d’admirar. Estem veien com els uns i els altres estan deixant de banda al País Valencià en infraestructures ferroviàries prioritzant les ajudes que venen d’Europa per a la seua via espanyola a Europa que és l’eix Sevilla-Madrid- Barcelona amb Felipe González o rebutjant com va fer Loyola de Palacios incloure l’eix mediterrani com prioritari perquè Europa ho financés o com Zapatero no movent un dit per modificar la situació de fa 20 anys i ara venen amb això de la ‘voluntat’.

Ha data d’avui la realitat és que tot està pendent de projectar i resoldre. Govern rere govern han eludit en els últims dos decennis la implantació de l'alta velocitat i l'ample europeu entre el País Valencià i el tram de l'AVE que venint de Sevilla i Madrid connectarà Tarragona i Barcelona amb la frontera francesa. La paradoxa és tan sorprenent que, en aquest moment, hi ha plans per a unir amb l'AVE i ample europeu de Castelló amb Madrid, però no amb Tarragona, Barcelona i França, és a dir, amb la xarxa europea.

Al comparar planificacions i calendaris entre la línia d'AVE Madrid-València i les línies Madrid-Valladolid i Còrdova-Màlaga, la diferència principal és que el corredor valencià de la línia València-Barcelona el que ha ocorregut és que ha estat, simplement, exclosa de tots els plans d'alta velocitat fins a la data.

El sector València-Castelló ni tan sols està desenvolupat en forma de projecte i el Ministeri de Foment no té previst fer-lo fins que no es faça el futur túnel passant de València. Però el pitjor concerneix al tram Castelló-Tarragona, exclòs del Pla Estratègic d'Infraestructures del Transport (PEIT), el que equival a afirmar que oficialment no hi ha una previsió per al mateix. Actualment, en aquest tram els trens, com l’Euromed ha de compartir una plataforma única amb trens de viatgers i de mercaderies, es a dir una sola via, entre Vandellós i Tarragona. L'elevació a alta velocitat i la seua imprescindible separació -en dues plataformes diferents- dels serveis de viatgers i mercaderies no està oficialment contemplada. L'única novetat dels últims mesos respecte a aquesta qüestió és una anecdòtica iniciativa del PSOE per a introduir una esmena en els Pressupostos Generals de 2008 amb vista a incloure una partida destinada a estudis. Res rellevant, màxim després del rebuig al projecte de pressupostos acordat en el Senat. És per tot això que les paraules de De La Vega són una burla pels valencians i la seua ‘voluntat’ perquè el corredor ferroviari mediterrani siga una ‘realitat’ desapareixerà a l’endemà del dia 9 de març.”© 2008 República Valenciana - Avís legal - Contacte
Accedeix al web antic