Butlletí

Si vols rebre per correu electrònic els articles de República Valenciana, apunta-t'hi

Nom


Correu electrònic
Vídeos

Pel canvi de règim votarem la coalició ENV-RV/PVE La proposta del Sobiranisme Valencià Republicà
> 3er Tren republicà, de Castelló a Oriola (1a part)
3er Tren republicà, de Castelló a Oriola (2a part)
Manifestació del 25 d'abril de 2010 PER LA SOBIRANIA VALENCIANA
Per la República Valenciana

Coalició per la República Valenciana

(1ra part) Víctor Baeta entrevistat per TELE ELX

(2na part) Víctor Baeta entrevistat per TELE ELX

Galeries de fotos

1 de Maig 2010, pel carrer Sant Vicent a la ciutat de València
1 de Maig 2010, pel carrer Sant Vicent a la ciutat de València

Més fotografies

Coalició per les republiques sobiranes a EuropaEnllaços valencianistes

Esquerra nacionalista valenciana

Constantí Llombart

País Valencià. lliure i sobiràEncarrega la teua bandera


Cal obrir un camí cap un nou horitzó

Esquerra Nacionalista Valenciana, Estat Valencià i República Valenciana

dimecres, 09 gener 2008

El 29 de juny de 1707 el Regne de València va ser esborrat del mapa polític d’Europa pel Decreto de Nueva Planta que va signar el primer borbó i que té com a base jurídica “el justo derecho de conquista”. Des de llavors els intents de l’estat-nació Espanya per dominar i subsumir totalment al poble valencià han fracassat.
Els valencians hem arribat vius al segle XXI i els valencianistes estem organitzats per recuperar la sobirania i el nostre lloc entre els pobles lliures de la Humanitat.
Des dels anys 70, i més abans, els valencians hem estat sumits en lluites internes i estèrils, que, alimentades des dels partits dinàstics, ens han fet perdre, un darrere l’altre, tots els trens de la història que han passat per la nostra porta.

És hora de dir: prou!.

Els partits que hui signem esta coalició, provinents d’orígens distints, estem convençuts que el nostre poble no pot continuar colonitzat si vol sobreviure com a tal; que l'única forma de salvar la situació de domini que hui patim es recobrant la nostra sobirania, la capacitat de decidir el nostre futur. Hui signem este acord electoral per a mostrar que la lluita per la sobirania és el ciment que ens pot unir; que una altra forma de fer política valenciana és possible, i no només possible, sinó necessària, imprescindible; que és l'única que ens pot rescatar de la desaparició com a poble. Signem l’acord perquè cal obrir un camí cap un nou horitzó.

És per açò què

Esquerra Nacionalista Valenciana, Estat Valencià i República Valenciana - partit valencianista europeu davant les eleccions a les Corts Generals del Regne d'Espanya decidixen formar la coalició ‘PER LA REPÚBLICA VALENCIANA’ i fan la següent declaració de principis:

1.‘Poble valencià, lliure i sobirà’ és la divisa de la coalició ‘PER LA REPÚBLICA VALENCIANA’.

2.El 'poble valencià', d’Oriola a Vinaròs, és l’únic subjecte de sobirania reconegut per la coalició ‘PER LA REPÚBLICA VALENCIANA’.

3.L’assoliment de la plena sobirania del poble valencià i la seua plasmació legal mitjançant l’aprovació d’una Constitució valenciana sobirana que proclame la República valenciana, és l’objectiu de la coalició.

4.La República Valenciana, estat lliure i sobirà, la volem associada a una futura Europa republicana, confederal, social i solidària, on la justícia, la llibertat individual, la defensa del medi ambient i de totes les formes de vida siguen el fonament que òbriga un nou camí global cap a l’harmonització entre tots els pobles del món mitjançant una efectiva redistribució de la riquesa entre totes les persones, l’assumpció de la democràcia i la conservació de la natura.

5.Guanyar democràticament el Parlament valencià amb l’assoliment d’una majoria sobiranista per a fer possible els punts anteriors és l’objectiu de la coalició ‘PER LA REPÚBLICA VALENCIANA’.

6.Res esperem del Regne d'Espanya i de la Constitució de 1978. La coalició renuncia, per considerar-lo inútil, a qualsevol intent d’encaixar el País Valencià sobirà en l'Estat espanyol.

7.Accedir a les Corts Generals del Regne d'Espanya té com a finalitat aprofitar qualsevol tribuna per a defensar, amb una veu valenciana, sobirana, republicana i d’esquerres, els objectius de la coalició ‘PER LA REPÚBLICA VALENCIANA’, explicitats en els punts anteriors.

8.ENV, Estat Valencià i RV-pve estan oberts a compartir esta coalició amb totes aquelles forces polítiques i persones que compartisquen estos objectius i anar consensuant un programa.

9.ENV, Estat Valencià i RV-pve, considerem estes eleccions com el primer acte de pre-campanya per a les eleccions del 2011 al Parlament valencià.

10.I per finalitzar ENV, Estat Valencià i RV-pve fem una crida a tots els sobiranistes valencians ha organitzar-se per encetar este nou camí.© 2008 República Valenciana - Avís legal - Contacte
Accedeix al web antic