Butlletí

Si vols rebre per correu electrònic els articles de República Valenciana, apunta-t'hi

Nom


Correu electrònic
Vídeos

Pel canvi de règim votarem la coalició ENV-RV/PVE La proposta del Sobiranisme Valencià Republicà
> 3er Tren republicà, de Castelló a Oriola (1a part)
3er Tren republicà, de Castelló a Oriola (2a part)
Manifestació del 25 d'abril de 2010 PER LA SOBIRANIA VALENCIANA
Per la República Valenciana

Coalició per la República Valenciana

(1ra part) Víctor Baeta entrevistat per TELE ELX

(2na part) Víctor Baeta entrevistat per TELE ELX

Galeries de fotos

1 de Maig 2010, plaça Sant Agustí a la ciutat de València
1 de Maig 2010, plaça Sant Agustí a la ciutat de València

Més fotografies

Coalició per les republiques sobiranes a EuropaEnllaços valencianistes

Esquerra nacionalista valenciana

Constantí Llombart

País Valencià. lliure i sobiràEncarrega la teua bandera


Per què República Valenciana – Partit Valencianista Europeu, es reivindica com ‘europeu’?


dimarts, 06 desembre 2016, a les 12:19


Per què República Valenciana – Partit Valencianista Europeu es reivindica com ‘europeu’?

Europa, com República, són dos etiquetes que alguns valencians contemplen amb prevenció.

Cert valencianisme acomplexat, conservador i fins i tot progressista, davant del predomini espanyol en defensa del republicanisme —concretat en la seua reivindicació de la III República espanyola—, opta per mostrar-se com aliè als ideals republicans i a la reivindicació republicana en la seua concreció territorial valenciana, com és la República valenciana.

De la mateixa manera, també ens trobem amb cert esquerranisme, aquest ja sense distincions d’espanyol o valencià que, davant del predomini i acceptació per part dels estats de la Unió Europea del mode de producció capitalista —acceptació democràticament assolida—, opta, també de forma acomplexada, per mostrar-se aliè, quan no contrari, al concepte d’Europa.

És la política de l’estruç. Si l’etiqueta —Europa o República— no correspon al contingut volgut, llavors es prescindeix de la llauna i es deixa que uns altres fabriquen el producte. Des de República Valenciana - Partit Valencianista Europeu assumint les dues etiquetes per dotar-les de contingut i omplir les llaunes amb els nostres productes —valencians i universals de llibertat, igualtat i fraternitat— perquè esdevinguen majoritaris al País Valencià, a Europa i, des d’aquesta, al món.

Europa, des dels Urals a Gibraltar, és per a nosaltres, sobiranistes valencians republicans de República Valenciana - Partit Valencianista Europeu, un projecte polític que, front a altres potències planetàries com USA o la Xina emergent, volem que contribuisca —amb fermesa i poder— en el concert mundial per assolir l’harmonia entre els pobles i el benestar de tots els essers humans del planeta.

Els valencians, per cultura i història, som europeus i amb projecció mediterrània. Com a tals nosaltres, sobiranistes valencians republicans de República Valenciana - Partit Valencianista Europeu, ensems amb altres europeus i mediterranis, no renunciem configurar políticament a Europa i la Mediterrània en els ideals abans esmentats de llibertat, igualtat i fraternitat.

La nostra República Valenciana, d’Oriola a Vinaròs, la volem en un República Confederal Europea de Pobles Lliures, dels Urals —sí, des dels Urals, perquè la volem forta— a Gibraltar.

Assemblea de República Valenciana - Partit Valencianista Europeu,

País Valencià, 19 juny 2010
© 2008 República Valenciana - Avís legal - Contacte
Accedeix al web antic