Butlletí

Si vols rebre per correu electrònic els articles de República Valenciana, apunta-t'hi

Nom


Correu electrònic


Vídeos

Pel canvi de règim votarem la coalició ENV-RV/PVE La proposta del Sobiranisme Valencià Republicà
> 3er Tren republicà, de Castelló a Oriola (1a part)
3er Tren republicà, de Castelló a Oriola (2a part)
Manifestació del 25 d'abril de 2010 PER LA SOBIRANIA VALENCIANA
Per la República Valenciana

Coalició per la República Valenciana

(1ra part) Víctor Baeta entrevistat per TELE ELX

(2na part) Víctor Baeta entrevistat per TELE ELX

Galeries de fotos

Manifestacions
Manifestacions

Més fotografiesCoalició per les republiques sobiranes a EuropaEnllaços valencianistes

Twitter

FacebookEsquerra nacionalista valenciana

Constantí Llombart

País Valencià. lliure i sobiràEncarrega la teua bandera


Per la República Valenciana en una República Global


divendres, 21 novembre 2008, a les 05:55


La ‘crisi econòmica’ no és una crisi econòmica, és l’expressió natural del sistema de producció capitalista, també anomenat Capitalisme quan el Capital, és a dir els mitjans de producció –sòlids i eficients que creixen i es reprodueixen globalment a partir del seu propi funcionament- els tenen en propietat una part de la humanitat que esdevé una minoria i podríem donar-li també el nom de Socialisme real (el que realment ha existit) quan aquesta minoria, posseïdora del Capital, és la burocràcia d’un partit únic. Esta forma de produir té com objectiu l’obtenció, per part de qui té el Capital - sense entrar en consideracions de com s’ha obtingut- dels màxims beneficis dineraris amb els mínims costos. Aquest objectiu en el cas del Socialisme real ha fracassat per la seua cultura moral. Esta forma de produir genera la destrucció de la naturalesa, les guerres, la pobresa i l’apropiació del poder polític pels poders econòmics internacionals, produint la indiferència i la hostilitat de la gent per la cosa pública. Esta forma de produir, a més, es basa en l’egoisme, la cobdícia i la desconfiança entre les persones, produint l’atomització del cos social, fent aparèixer la figura, en la història de la humanitat, d’un patètic i irresponsable ‘nou ric’, ignorant de la vida que destrueix al seu voltant. Està forma de produir, malgrat la superació aparent de la seua expressió més critica actual, no pot ni podrà evitar, per la seua pròpia naturalesa, el seu caire autodestructiu i criminal. La forma de produir capitalista, malgrat la seua eficàcia a l’hora de generar bens, és la consolidació de la cultura de la mort.

Nosaltres valencians, republicans per la República Valenciana i per la República Global, per un sentit bàsic de supervivència, sabem allò que no volem i diem no a esta forma de produir; per això ens afirmem com anticapitalistes. El que volem és una forma de produir i una cultura, globals, que possibiliten preservar el dret a la vida i la subsistència de totes les persones, assegurant el dret a l’alimentació, la sanitat, l’habitatge amb un entorn natural dignes i al coneixement. Aquests són els nostres objectius i estem obrint camí per tal d’assolir-los.

Aquest camí ha de començar per la responsabilitat individual de l’aspirant a ciutadà de la República Valenciana, la nostra Arcàdia, basat en els valors de la llibertat com a no dominació, la promoció de l’economia democràtica fraternal, la promoció de la política al servei de les persones i el control local i global dels governats. En la República Valenciana i en la República Global, cap persona ha de trobar-se en la situació d’haver de demanar permís per a sobreviure!

© 2008 República Valenciana - Avís legal - Contacte
Accedeix al web antic