Butlletí

Si vols rebre per correu electrònic els articles de República Valenciana, apunta-t'hi

Nom


Correu electrònic


Vídeos

Pel canvi de règim votarem la coalició ENV-RV/PVE La proposta del Sobiranisme Valencià Republicà
> 3er Tren republicà, de Castelló a Oriola (1a part)
3er Tren republicà, de Castelló a Oriola (2a part)
Manifestació del 25 d'abril de 2010 PER LA SOBIRANIA VALENCIANA
Per la República Valenciana

Coalició per la República Valenciana

(1ra part) Víctor Baeta entrevistat per TELE ELX

(2na part) Víctor Baeta entrevistat per TELE ELX

Galeries de fotos

Banderes de la República Valenciana, onejant en la platja d’Alboraia (L’Horta)
Banderes de la República Valenciana, onejant en la platja d’Alboraia (L’Horta)

Més fotografiesCoalició per les republiques sobiranes a EuropaEnllaços valencianistes

Twitter

FacebookEsquerra nacionalista valenciana

Constantí Llombart

País Valencià. lliure i sobiràEncarrega la teua bandera


'CRISI' article Nicolau Colomar & Josep Algarra, membres de República Valenciana-partit valencianista europeu.


dilluns, 27 abril 2009, a les 11:29

CRISI, article de Nicolau Colomar & Josep Algarra, membres de República Valenciana-partit valencianista europeu.
Amb la crisi del 1973, el sistema capitalista havia arribat a la seua realització. La manera de poder mantenir-lo en funcionament va ser la de convidar al festí a tots aquells amb capacitat d’estalvi de les classes socials fins aleshores excloses. Les conseqüències van ser l’exacerbació paroxística de la corrupció moral generalitzada de la societat occidental, la destrucció del sistema econòmic productiu i la seua substitució per un sistema econòmic financiaritzat fortament.
I ara, la versió del capitalisme posterior a la segona guerra mundial, reforçat, ha arribat a la seua expressió triomfant.
Les conseqüències d’eixa situació a hores d’ara són globals i afecten a tots els habitants del planeta d’una manera o d’altra.
Estem davant d’una crisi? Sí, estem davant d’una crisi, però d’una crisi moral per als habitants de l'anomenat primer món.
Aquests, estan obligats a decidir què és allò prioritari. Què és allò més important.
El primer reflex ha sigut intentar recuperar allò “perdut”, tornar enrere, però a hores d’ara, és impossible totalment.
Una vegada més, no tenim més remei que enfrontar-nos a nosaltres mateixos o desaparèixer, aquesta vegada com a espècie.
En el País Valencià, el capitalisme, també es percep en una versió més crítica en relació a fa dos anys. Aquest model, per altra banda, ecològicament insostenible, ha deixat de funcionar com a motor de l’activitat econòmica. Tot això comporta que milers de petites i mitjanes empreses de tots els sectors de l’activitat econòmica, hagen fet fallida o estiguen a punt de fer-ho, que centenars de milers de treballadors, assalariats i autònoms, hagen sigut enviats a l’atur, que moltes famílies valencianes hagen perdut l’habitatge, per no poder fer front a les hipoteques, que milers de treballadors autòctons i immigrants es vegen forçats a recórrer a les institucions de caritat, als menjadors socials i als femers de les grans superfícies per tal de satisfer algunes de les necessitats més bàsiques.
Tant el Govern espanyol com el Consell, així com els partits que els donen suport polític i els sindicats CCOO, USO; CSI-CSIF, UGT, CEM-SATSE, i d’altres, elaboren plans i propostes per a combatre els efectes de la suposada crisi -el gran espoli de les plutocràcies- i apuntalar el sistema capitalista.
El poble valencià ha de ser conscient de que una societat basada en l’obsessió malaltissa pels diners i l’adoració de la superficialitat no hauria d’haver-se donat mai.
Cal una rectificació profunda i col-lectiva.
Cal una revolució radical dels costums.
L’apuntalament dels capitalistes només propiciarà un grau d’autodestrucció, físic i mental, més gran si eixa mateixa població continua practicant el consentiment col·laboracionista, doncs els capitalistes necessiten extremar les mesures d’explotació, que significa destruir els recursos naturals, en perill d’exhauriment, i augmentar la desprotecció jurídica de la ciutadania per afavorir els seus interessos, tant globalment com al País Valencià.
Els capitalistes han aconseguit amb la complicitat d’aquells que tenen responsabilitats de govern, subsumir en la pobresa, a centenars de milions d’éssers humans. No sols no han aconseguit convertir en utopia social, vaticinada pels seus servidors polítics i intel·lectuals, la “societat de la prosperitat general”, sinó que tampoc compleixen els objectius de la economia mateixa, la construcció de la base material de la vida física, cultural i espiritual de tots els éssers humans al món. Per tal d’acabar amb la pobresa, per a conservar la diversitat cultural, per a posar fi amb l’arbitrarietat dels sistemes jurídics, és necessari superar el sistema que els capitalistes lideren amb la col·laboració oportunista d’altres. La defensa de la vida exigeix d’una manera urgentísima la seua substitució per un altre tipus de societat.
Cal que ens revolucionem moralment cadascú de nosaltres. Eixe canvi profund ha de tindre com a conseqüència una mirada distinta a l’actual. Una mirada que anorree la moral del benefici d'una manera ferma i contundent i la substituïsca per una moral en favor de la dignitat humana, per una moral en favor de la vida. La vida de tots.
La manera d’aturar esta voràgin criminal i genocida en la que estem immersos pel nostre egoisme i irresponsabitilat sense límit, és a través d’una vaga general global immediata, JA!!!, i a continuació engegar un procés polític de reflexió global en el que participen tots els habitants del planeta, i així, decidir un camí que tinga com a objectiu polític immediat subministrar aliments i medicaments de manera continua a aquells que ho necessiten sine die i alliberar als xiquets esclaus d’arreu del planeta, a tots els presoners polítics, a les dones i homes esclavitzats a través de les accions de governs sobirans republicans, fruit de l’associació lliure dels habitants d’aquest món.
Nosaltres estem en contra de l'humanitarisme. Allò que necessiten aquells que passen fam i pobresa al món no son ONGs, sinó propostes polítiques que tinguen com a objectiu convertir-los en sobirans de la seua alimentació, la seua salut i el seu lloc al món. La proposta política que llancem nosaltres és el Sobiranisme Republicá Global, que és Liberal i Anticapitalista.
SOBIRANISME: perquè som partidaris del principi de la llibertat de decisió individual i col·lectiva.
REPUBLICÀ: perquè entenem que el compromís amb els afers públics globals és un principi fonamental lligat a la nostra supervivència.
LIBERAL: perquè entenem que totes les propostes polítiques han de tenir la llibertat de desenvolupar-se.
ANTICAPITALISTA: perquè és un crim contra la humanitat que una minoria genocida i amoral deprede la majoria dels recursos d’aquest planeta, inclosa la vida dels altres.
GLOBAL: perquè el marc de referència política immediata és el món sencer.
L’occidental satisfet és l’enemic principal de l’humanitat.
Autors: Nicolau Colomar & Josep Algarra, membres de República Valenciana-partit valencianista europeu.© 2008 República Valenciana - Avís legal - Contacte
Accedeix al web antic